Páginas

viernes, 27 de febrero de 2009

TV3 es deixa de veure a la Catalunya Nord

Diverses entitats del país han demanat al govern francès que faci marxa enrere i no boicotegi l'emissió digital dels canals catalans que a la Catalunya del Nord es rebien pel sistema de Televisió Digital Terrestre (TDT). Des de fa algunes setmanes les localitats d'aquest territori que podien veure els canals de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) ja no ho poden fer per la decisió de la nova Agència de freqüències francesa, que ha barrat el pas a aquests catalans. De moment només es podran continuar rebent en analògic, fins a l'apagada analògica prevista pel 2010, quan desapareixeran completament.

Per això la Federació d'Entitats de la Catalunya del Nord ha enviat una carta als parlamentaris francesos per denunciar la "discriminació lingüística" dels catalanoparlants a l'Estat francès, i per demanar que "se solucioni" el tema ben aviat. El novembre de 2007 la Federació va engegar una campanya per demanar poder veure els canals que emeten en català a la Catalunya del Nord per mitjà de la TDT. L'Obra Cultural Balear (OCB) ha denunciat avui també aquesta decisió del govern francès, que recorda que "s'afegeix a la del País Valencià, on el govern de la Generalitat se nega a permetre la lliure circulació de les cadenes de televisió en català". L'OCB considera que "a aquestes alçades del segle XXI, és inacceptable que a l'Europa democràtica els governs interfereixin les emissions de qualsevol mitjà de comunicació".

Per l'entitat la desaparició de TV3 a la Catalunya Nord representa "un atac a la llibertat d'expressió", i "contravé la directiva europea de televisió sense fronteres, ja que impedeix la lliure circulació d'informació interestatal entre comunitats que comparteixen la mateixa llengua".

Original de Racó Català.

1 comentario:

Rafi dijo...

Pero QUE FUERTE!!
No tienen derecho a censurar canales de televisión así por que si.
aaaarrgggg
tontos