Páginas

jueves, 21 de mayo de 2009

Els calvianers no entenen de llengua

Com sempre els calvianers anant en contra de la terra que els acull. Es nota i estic convençuda que no han sortit de la seva Calvià estimada. Si així fos s'adonarien que els mallorquins estimen la seva llengua i també, i molt important, que saben perfectament, per obligació, la llengua castellana! Aquests calvianers, que encara que no creguin que Calvià pertany a Mallorca, a les Illes, no han entès que la llengua pròpia de les Illes és la llengua catalana. I sincerament, arribo a entendre-ho, sobretot per la capacitat que tenen alguns batlles en fer demagògia i fer arribar a tothom que el català s'està imposant i així guanyant vots en les eleccions basats en política lingüística falsa.

Quan parlo d'aquestes coses i em pregunto com és que la gent no entén això, em fan ganes de plorar. És tan difícil entendre que històricament i tradicional cada territori té una llengua pròpia?? És tan difícil entendre que cadascú pot parlar la llengua que vulgui, que per això és seva i hi té tot el dret, però que a les institucions del territori en qüestió ha de prevaler la llengua pròpia!? És tan difícil d'entendre que encara que la gent vengui de la pròpia Espanya ha de tenir uns mínims de llengua que no és el castellà perquè la llengua pròpia de les Illes és el català? És tan difícil d'entendre que aquests calvianers que van a la manifestació convocada pel PP en contra de la llengua catalana dia 30 de maig el que fan es que tots els catalanoparlants hagin de continuar prenent una llengua que no és la seva alhora que ells es queixen d'això??? És tan difícil d'entendre que els tenen enganyats, que mai han hagut de canviar de llengua i els diuen que sí i ells s'ho creuen? És tan difícil d'entendre que és un absurd inútil defensar la idea de l'elecció de l'idioma tenint en compte que la llengua pròpia és el català!!??!?!? És tan difícil d'entendre que encara que estiguem a Espanya la llengua pròpia de les Illes continua essent el català?

Per favor, atureu-vos a pensar, i pensau-lo a la inversa! Què passaria si pel que sigui els catalanoparlants haguessin d'immigrar a qualsevol territori on la llengua pròpia sigui el castellà??? No hauria elecció, ni mescla, ni "bilingüisme", només hi valdria, lògicament, el castellà.


P.D: i tot això ho diu una castellanoparlant...

4 comentarios:

Paco dijo...

En calvia hay más facha por metro cuadrado que en ninguna otra población de Mallorca, se concentran en el Toro y Santa Ponça, así que todo lo que sea ir en contra de culturas, de no ver más allá de ellos y todo eso les queda que ni pintao.

Anónimo dijo...

En el syp había un cartel convocando a la mani. Tranquil@s he hecho que pareciera una accidente...

PD: SOy nando

Alexandre Moreno dijo...

Ostres Carme cel, m'omples de goig, al llegir això! Ho expresses molt bé. La veritat és que és quelcom que no entenc... Com no entenc que en senyor Mariano Rajoy no sàpiga parlar gallec. Tinc una amiga gallega, que té un bloc, a part de tenir familia a Galicia jo, i bé, és una llengua preciosa, sencillament. Així que no aprendre-la, ho trobo una falta de respecte profund.

El bilinguïsme és una falacia, aquells països en què existeix. Cada territori, te el seu propi idioma (cas de suïsa, bèlgica, etc). I no passares!

Diamante de sangre dijo...

Hola Carmen, no es tan dificil entender, pero hay que querer, y está claro que esos no quieren.
Ya te lo he dicho muchas veces que me encanta tu espíritu luchador.
Un besazo querida amiga.
Muakssss

Monse