Páginas

jueves, 15 de enero de 2009

III República


"Concurso nacional: ¿Qué es un rey para ti?"

Vaig tenir dubtes, un dia, en penjar un cartell a l'institut sobre la violència de gènere per por que no em deixessin ja que era promoció del PSOE. Una altra vegada, fa no més d'uns mesos, ens varen oferir una classe pels alumnes de batxillerat i ens digueren que podíem adornar-la com volguéssim, això sí, amb l'advertència que algunes coses no es podien penjar, amb una conseqüent conversació sobre quines sí i quines no: potser el problema era que la majoria érem d'esquerra -sí, vàrem discutir si podíem penjar cartells polítics-.

En fi, que s'ha d'anar amb compte, perquè la democràcia no és gratuïta, al manco no a l'institut pels alumnes. Potser alguns s'han acostumat a agafar males costums, en teoria no es poden penjar cartells de caràcter polític pel carrer excepte en període d'eleccions, doncs a Son Ferrer a cada metre quadrat n'hi han penjats cartells de La Falange Española. I ara a l'institut aquest cartell...

Oi que si els de direcció pengen el que volen no passa res? Oi que no ens diran res si 3 joves pengem la bandera republicana?


Salut i III República.

4 comentarios:

Acontracorriente! dijo...

Ja veig que ets més que republicana, estas en tot el teu dret i fins i tot estic d'acord amb tu en la indepencia sempre i quan no sigui per posar un altre govern opressor que tan sols substitueixi l'actual xD

Crec que em se d'un que portarà la bandera republicana de grandaria XXL de l'avi al institut la setmana que ve... xD


Em passaré més sovint per quí =D

Acontracorriente! dijo...

Per cert, sempre ho diré: La bandera d'esquerra independista tota groga y vermella li dona mil voltes a l'actual tan cutre... =D

Hàrian·na dijo...

Què fort!
REIVINDICA!!!

TERCERA REPÚBLICA JA!

Anónimo dijo...

Deu meu que exaltats n´hi ha per qui, la exaltació pot ser bona, pero si ems deixem emportar pel sentiments i el desitjos no arribarem en joc. N´hem per parts, la tercera república és per quan es mori el rei i ja le haguen pagat el deute per instaurar la democracia y no un regim autoritari. I tot i així demanant-la per favor i amb bones maneres no ens la donaràn. Hi ha una condició inamobible perque a Espanya s´instauri una república o es canvii el model(democracia,autoritarisme,ect) polític, la guerra civil, que crec que no mereix la pena quan ara vivim bé. Això no és demostrable ara, pero la història i la divergència política extrema de Espanya ho indiquen. Però tot i així sempre es pot intentar dialogant, i si hi ha sort i ho aconseguim, haurem de mirar que els feixistes i monarquics no facin el mateix que amb les dues darreres y si ho intentensin els em menjarem amb patates.
Nando, el que dius es una contrarietat, perquè sabent al tipus de govern al que et refereixes amb la teva afirmació, és el mateix que dir no estic d´acord amb la independencia. Sobretot perquè l´anarquisme actual no és més que una panda de vagos inadaptats(a la cultura i economia actuals) radicalitzats que no respecten els presuposits originals d´aquest moviment polític. Parlant malamente Durriti deu estar revolcant-se a la seva tumba. I el nacionalisme actual no és més que una mesura de presió per aconseguir avantatges fiscals a nivell autonomic. Al menys això es veu en les dades presupostaries, en la imposibilitat e ilegalitat d´arribar a la independencia pel dialeg(prohibit per la constitució i per articles legals que imposen al govern), i per l´evident mode discursiu de la cantera, més conegudes com "juventuds de", que s´asimila al emprat pels feixistes i comunistes (em refereixo als dictadors), o dit d´una altra forma amb un dit castellà "prometo, prometo, hasta que te la meto". En defensa de les joventuds nacionalistes catalanes he de dir que això, no en aquest ambit que és molt important ja que suposa una ideologia determinada, ho fan el altres.
Per últim hem de pensar en un nou mòdel polític, social i economic, jo havia pensat en anomenarlo neologisme pero crec que ja hi es agafat. I els seus presuposit es basarien en la instauració república, ja que és el únic model realment democratic, el model federalista descentralitzat; la igualtat inalienable entre ciutadans i garantitzant la llibertat dels mateixos: un desenvolupament economic sostenible equilibrant les exportacion e importancions manufacturent les materies primeres obtingudes al mateix país(Espanya) i cercant noves tecnologies que en ajudaran a ser més respectuosos amb el medi ambient a la par que eficients; la desaparició de ideologies buides de valor i que són usades como a eina de control de mases; la desparició de partits polítics que representin ideologies, ja que en aquest mòdel polític volem que es deixin de banda els prejudicis del color del parti i es voti al més eficients independentment de com pensin i per últim la combinació entre capitalisme i l´intervencionisme (tan sols als ambits públics i necesitat inalienables) per tal de garantitzar el nivell de vida de tots el ciutadans.