Páginas

domingo, 10 de mayo de 2009

Cadena Humana per la Llengua!

Estem d'enhorabona tots els que vam participar ahir a la cadena humana per la llengua. Va tenir esperit de festa reivindicativa, a part de ser-hi molt nombrosa!!
En arribar a Plaça Espanya, jo tota sola, vaig començar a veure banderes taronges, que representaven l'Obra Cultural Balear amb el seu escut. Vam caminar sota el lema "Drets per la llengua". També, com no, moltes estelades, que jo, malauradament, sota la pressa d'arribar d'Inca, dutxar-me i agafar el bus, vaig oblidar.
Finalment d'entre tota la gentada que hi havia, impressionant, em vaig trobar amb en Joan Lladó amb qui vaig fer una mica de trajecte. I ell mateix va ser qui em va presentar na Cathy Sweeney. Sabia que hi hauria gent que conec, gent que vaig intentar trobar amb la mirada, però va ser impossible, excepte ja a final d'acte que em vaig trobar amb n'Àngels, que sota la complicitat de la sapiència de ser-hi presents vam estar preparades per trobar-nos.

Com no, jo anava carregada de la meva inseparable càmera:
En primer lloc vos deixo amb la cançó que vam sentir durant tota la manifestació a mans dels xeremiers just acabada la marxa:
2:24

No volem ser una regió d'Espanya,
no volem ser un país ocupat!
Volem volem volem, volem la independència...
volem volem volem, Països Catalans!!

I acabada la marxa i arribades les dues nines dels drets per la llengua -el símbol de l'acte- fins l'escenari, vam continuar l'acte amb en Macià Ferrer, un infermer i glosador que ens va deixar impressionats amb les seves gloses. Finalment es va llegir el manifest:
9:57


I després d'això el president d'Obra Cultural Balear, en Jaume Mateu, va delectar-nos amb unes paraules (vaig tenir problemes tècnics que no em van permetre gravar el final del seu discurs):
5:36


L'acte va acabar amb la cantada de la Balanguera en què, podem dir, tots vam ser partícips:
2:01


I per a poder ensenyar-vos tota la gentada que hi havia, la cadena i la marxa humana, he preparat un vídeo-muntatge molt ràpidament amb les fotos que vaig fer-hi (i finalment he hagut de penjar els vídeos per separat, perquè el programa amb què he fet el muntatge, per motius de format, no em deixava pujar-los). L'he acompanyat amb la Balanguera, la versió de na Maria del Mar Bonet. Espero que us agradi:
2:54




Després d'un dia i mig preparant l'entrada, ja que els vídeos han trigat en pujar-s'hi, espero que us agradi i sobretot que pugueu gaudir, encara que sigui mínimament, del que va ser aquesta magnífica cadena humana per la llengua!!

Salut!

3 comentarios:

Drulo dijo...

Molt ben gravats els videos, no sé com has pogut penjar-los, a mi em torben massa i a vegades em surten errors i res. Per cert, n'àngels és na Garcia Cunyat, l'antiga profe de català de l'insti, mira que em queia bé, i les vegades que "m'esbroncà" per ma inacció als estudis (quina raó tenia!). S'hauria de fer una d'aquestes cadenes a Calvià, no som nacionalista però les llengües ben ho valen, i al nostre municipi falta fa lluitar contra en Delgado per això.Has vist les gramàtiques de la llengua balear que va comprar per la biblioteca? l'únic material de lectura que ha enviat.

Alexandre Moreno dijo...

Vaja Carme, ho vaig veure per la televisió, tv3 clar (als altres mitjans no fos pas que ho ensenyessin), i em va agradar, i omplir d'esperança i estima (cap a vosaltres). Perquè suposo, que si lluitar a Catalunya, ja és difícil, a les Illes o al País Valencià, encara deu ser més 0
dificultós. Us felicito, i us animo a seguir endavant, lluitant, i reivindicant!

Una abraçada Carme bonica!

jaume dijo...

Els videos estan pel youtube?
http://www.tribunamallorca.cat/images/stories/emblemes_entitats/2.jpg