Páginas

jueves, 2 de abril de 2009

Cafè per la llengua

L’Obra Cultural Balear ha posat en marxa una gran campanya de participació ciutadana a favor de la llengua catalana. L’entitat pretén organitzar centenars de reunions de petit o gran format per explicar a persones de diferents sectors socials la seva tasca actual i per sensibilitzar els participants a favor de la llengua pròpia. La finalitat de l’OCB és arribar directament a més de 12.000 persones durant l’any 2009.

La campanya aprofitarà la xarxa associativa existent i centrarà la seva acció en aquelles entitats a les quals històricament ha estat més difícil arribar-hi. L’OCB té previst adreçar-se a clubs esportius, associacions de la tercera edat i entitats de nouvinguts, entre d’altres. Amb aquesta finalitat, l’entitat ha elaborat diferents materials de campanya, entre els quals destaca la famosa tassa de cafè, que té com a finalitat fer més lleugeres les trobades. L’OCB també ha editat fulls explicatius de la campanya, argumentaris en diferents idiomes i, fins i tot, sobres de sucre.


La campanya anirà a càrrec d’un equip format per voluntaris i treballadors de l’entitat i que abordarà les qüestions més habituals en matèria de llengua, amb la voluntat de sensibilitzar diferents sectors socials i combatre’n els prejudicis. Està previst que acabi amb una gran concentració a favor de la llengua que es farà a Palma el novembre de 2009.

Més a http://cafellengua.cat/

Aprofitant l'avinentesa, deixo constància de la plataforma Calvià per Llengua, que presenta el primer número del butlletí informatiu L'Estaló, que treballarà només a l'àmbit específic del municipi de Calvià i amb una periodicitat trimestral.

2 comentarios:

Rafi dijo...

Que guay!
Me ha venido a la mente una imagen de cuando fui a una cafetería de la Plaça de la Vila de Vilanova en la que había dos chicas hablando en inglés. Por lo que entendí, era una actividad en la que una, más experta, ayudaba a la otra a practicar y desenvolverse con la lengua de forma que conversaban sobre distintos temas en Inglés. Según me han contado esta practica se está haciendo cada vez más popular. De hecho, me contó À que ella lo hace alguna que otra vez en Palma (si no lo entendí mal), pero con el catalán, claro.

PD. Me gusta la imagen. Podrían ponerla en las cafeterías al lado de la pegatina de 'se admiten VISA' o de 'Ticket Restaurant'. O como en Sitges, que algunas cafeterías y bares tienen una pegatina de la bandera homosexual en la puerta.

Besos!

Paco dijo...

Si me invitan a un "cafè" hablo chino si hace falta. Si no, lo siento pero mi economia no esta para sobresaltos cafeinicos.

PD: no creo que cuele porque a mi me ya me han "arribat" de diferentes maneras.
PD2: Viva la anarquia lingüistica! por un mundo donde mis faltas de ortografia no me conviertan en analfabeto.