Páginas

domingo, 12 de octubre de 2008

Domèstic o salvatge?

Denuncio a totes aquelles persones amb cans, però que no fan el paper d'amo.

Tenir un ca a ca teva no és simplement dir-ho o deixar-lo estar per allà, s'hi ha de fer un tracte amb l'animal i ensenyar-li que és domèstic, de casa, cívic, que no pot fer el que vol quan vol, que n'hi ha normes morals i lleis cíviques que no els permeten fer el que podrien fer als espais lliures i salvatges. Al igual que els cans mereixen respecte, també les persones mereixen un cert respecte per part d'ells, i fer-se'l saber és paper de l'amo. És exactament lo mateix que l'educació dels nins, si són petits i no se'ls hi educa, finalment tindran una conducta contrària a les lleis cíviques i morals. Gran part d'aquest camí és responsabilitat d'aquells que assumeixen l'autoritat sobre aquests nounats dins de la civilització.
Si no es compleix la norma de ser-hi un animal domèstic quan hi són dins la civilització, haurien de ser destinats al lloc pertanyent, en aquest cas com a salvatges, a un espai lliure on tot estigués permès.
No me val que un animal domèstic s'escapi de la seva casa i ataqui el ca de la meva àvia, ni aquest ni ningú, al meu parer això seria intent d'assassinat, ja que no ha mort, demanaria que es prenguessin mesures immediatament. Ara per ara, els cans continuen allà on estaven, amb unes persones que no fan d'amos, així doncs, ahir varen atacar el ca, demà podria ser jo, o tu!

1 comentario:

Anónimo dijo...

La verda es que mucha gente compra perros y animales en general sin tener ni idea de las necesidades que tienen la forma de criarlos y demas. Si una persona compra o obtiene un perro pero no tiene ni idea de los codigos que usan estos animales (por muy listos que sean no entienden lo que decimos solo asocian el ruido que hacemos al ablar a algo beneficioso o algo dañino) dificilmente podran educarlos. Y si encima nos metemos en el terreno de perros peligrosos, que con ellos debes tener mucho cuidado con sus codigos pk pueden reaccionar violentamente, el hecho de "educarlos" adecuadamente cobra mas importancia.